Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karnelerde değişiklik yapıldığını ve bu dönem sonunda yeni karnelerin ilk kez dağıtılacağını bildirdi.

26 Temmuz Cuma Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak? 26 Temmuz Cuma Günlük Burç Yorumları: Aşk, iş, sağlık hayatınızda neler olacak?

MEB, ortaokul öğrencilerine verilecek karnelerde, ders notlarına ek olarak sosyal etkinliklere katılım durumlarının da bulunacağını açıkladı.

YENİ KARNEDE YER ALACAK BİLGİLER

Artık karnelerde öğretmenin karne görüşü kopyala yapıştır şeklinde olmayacak. Yeni karar ile birlikte artık öğretmenler her öğrenci için görüşlerini özgün şekilde dolduracak. Söz konusu yenilik öğretmenlere resmi yazı aracılığıyla tebliğ edildiği belirtildi.

Yeni düzenleme ile birlikte ilkokul karnelerinde bulunan “sınıf öğretmeninin öğrenci hakkındaki görüşü” ve ortaokul karnelerinde bulunan “şube rehber öğretmenin öğrenci hakkındaki görüşü” kısmı için artık kopyala yapıştır şeklinde olmadan hazırlanacak. Karnelerdeki bu alanlar her öğrenci için özgün şekilde hazırlanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ