Makedonya’da iki kez bel fıtığı ameliyatı geçirmesine rağmen sağlığına kavuşamayan 48 yaşındaki Ali Ahmedov, Türkiye’de Kahramanmaraş’taki Özel Sular Akademi Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyonla yeniden ayağa kalktı.
Başarısız Ameliyatlar ve Umutsuzluk Süreci
Ali Ahmedov, Makedonya’da iki farklı ameliyat geçirmesine rağmen iyileşemedi. Ardından Türkiye’de Kayseri ve Ankara’da çeşitli girişimsel tedavi yöntemleri denendi ancak sonuç alınamadı. Son çare olarak sosyal medya üzerinden Kahramanmaraş’taki hastane ile iletişime geçti.
Ameliyat Kararı ve Başarıyla Sonuçlanan Operasyon
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Zeki Yılmaz’ın değerlendirmesi sonrası Türkiye’ye gelen hasta, hastanede yapılan ileri tetkikler neticesinde ameliyata alındı. "Hastamız bize güvendi, ameliyatını gerçekleştirdik" diyen Dr. Yılmaz, yapışıklıkların temizlendiğini ve lomber stabilizasyon (platin vida yerleştirilmesi) operasyonunun başarıyla tamamlandığını açıkladı.
Yürüyemeyecek Durumdaydı, Ayağa Kalktı
Op. Dr. Yılmaz, hastanın geldiğinde yürüyemeyecek durumda olduğunu vurgulayarak, "Yapışıklıkları temizledik, stabilizasyon sağladık ve hasta yeniden yürümeye başladı" ifadelerini kullandı. Ahmedov’un birkaç gün içinde ülkesine dönmesi planlanıyor.
"Türkiye’de Sağlık Var"
Ameliyat sonrası konuşan Ali Ahmedov ise şu ifadeleri kullandı: "Makedonya’da 2 ameliyat geçirdim, iyileşmeyince bizi adeta kovdular. Kahramanmaraş’a geldim, burada bana çok iyi bakıldı. Artık ağrım yok, yürüyebiliyorum. Deprem geçirmiş bir şehirde böyle bir ilgi görmek çok duygulandırdı beni."