Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024,  ön lisans düzeyi için başvurular başladı. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden gerçekleştirebilecek. KPSS ön lisans sınavına ilişkin detaylı bilgiler, 2024-KPSS Ön Lisans Kılavuzu’nda yer alıyor.
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS ön lisans başvuruları 13 Haziran 2024 tarihinde başladı ve 2 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. 

BAŞVURU TARİHLERİ VE SINAV TARİHLERİ
2024-KPSS Ön Lisans Sınavı 1 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyen adayların katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024 tarihinde yapılacak.
Başvurular, 13 Haziran 2024'te başlayacak ve 2 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek. 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak DHBT için başvurular ise 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak. DHBT’ye ön lisans düzeyinde başvuracak adayların, 1 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı’na başvurarak sınava girmeleri gerekecek.

BAŞVURU YÖNTEMLERİ
Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.
2024-KPSS Ön Lisans Sınavı ile 2024-DHBT’ye ilişkin ayrıntılı bilgi, 2024-KPSS Ön Lisans Kılavuzu’nda yer alıyor. Adaylar, kılavuza ÖSYM'nin internet adresinden erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önemlidir.


KILAVUZDA YER ALAN BİLGİLER
ÖSYM, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan başvuru alacak. Bu amaçla hazırlanan kılavuza, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecek. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgiler, 
2024-KPSS Ön Lisans Kılavuzu’nda yer alıyor. Adayların, kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

SINAV TARİHLERİ VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
KPSS ön lisans başvuruları 13 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve 2 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek. Sınav ise 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024 tarihinde yapılacak.
Başvurular, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapılabilecek.

SONUÇLAR VE DEĞERLENDİRME
Sınav sonuçları, ÖSYM tarafından açıklanacak ve adaylar sonuçlarına ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecekler. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayların yerleştirme işlemleri için tercih yapmaları gerekecek. Yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından belirlenecek tarihler arasında yapılacak.
KPSS ön lisans sınavı, kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli kadro ve pozisyonlara yerleşmek isteyen adaylar için önemli bir fırsat sunuyor. Adayların sınav hazırlıklarını dikkatli bir şekilde yapmaları ve kılavuzda yer alan bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
 

Editör: Sedat Kaan Erat