Karmod, Romanya'ya gönderilecek 1500 kişilik şantiye mobilizasyon işçi kamp projesine başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karmod, Romanya'da otoyol yapımında kullanılacak konteyner şantiye mobilizasyon işçi kampı yapılarını üretecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Satış Müdürü Özay Kemal Karaküçük, Braşov kenti yakınlarında otoyol yapımı süresince kullanılacak konteyner şantiye mobilizasyon işçi kampı projesinde yatakhaneden ofislere bütün yapı gruplarının yer aldığını belirtti.

Aynı anda 1500 personeli ağırlayacak 15 bin 343 metrekare büyüklükteki konteyner şantiye yapılarını 45 gün gibi kısa bir sürede üreterek sevk edeceklerini vurgulayan Karaküçük, "Romanya otoyol şantiye grubumuzda yatakhane, yemekhane ve ofis binaları başta olmak üzere mutfak, lokal, laboratuvar, çamaşırhane gibi mobilizasyon gruplarının tamamı yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Konteyner şantiye yapılarının özel yalıtımlı duvar ve çatı sistemiyle üretildiğine değinen Karaküçük, yatakhanelerdeki toplam yatak kapasitesinin 1032 kişi olduğu bilgisini paylaştı.

Yalıtım uygulamasının ağır kış koşullarında yapıları kullanan personele en iyi iklimlendirme konforu sağlayacağının altını çizen Karaküçük, şu değerlendirmede bulundu:

Kalp krizi gibi durumlarda hayatta kalma oranı yüzde 60-70 arasında arttı Kalp krizi gibi durumlarda hayatta kalma oranı yüzde 60-70 arasında arttı

"Yatakhane binaları mühendis, formen ve işçi grupları olarak üç ayrı planda projelendirildi. Ofiste çalışanlar da dahil konteyner işçi kamp yapılarını 1500 personel aynı anda kullanabilecek. Projenin üretimi demonte konteyner modeliyle devam ediyor. Üretimi tamamlanan yapı grupları karayoluyla Romanya'ya yola çıkıyor. Böylece fabrika üretimiyle saha kurulumunu aynı anda ilerletmiş oluyoruz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz şantiye yapılarımız Sibiu-Fagaraş otoyol inşasında çalışan personelce kullanılacak. Proje zorlu kış koşullarının hakim olduğu Karpatlar bölgesinde yer alıyor. Bu nedenle konteyner yapılarımızın duvar, çatı panellerinde ve tabanlarında taş yünü özel yalıtım malzemesi kullandık."

Kaynak: AA