Karaman’da sarıya bürünen ayçiçeği tarlaları, hem doğaseverlerin hem de fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. “Sarı gelin” ve “gündöndü” olarak da bilinen ayçiçekleri, özellikle gün doğumu ve gün batımında sunduğu manzaralarla adeta kartpostallık görüntüler oluşturuyor.
Sarı ve yeşilin birleştiği tarlalar, hem profesyonel fotoğrafçılar hem de anı biriktirmek isteyen vatandaşlar için doğal bir stüdyo haline geldi.
Ayçiçeği tarlalarına yolu düşen yerli ve yabancı ziyaretçiler, fotoğraf makineleriyle bu eşsiz güzelliği ölümsüzleştirmeye çalışıyor.
“Yoldan Geçerken Durdum, Güzelliğe Kapıldım”
Azerbaycan’dan Karaman’a gelen Sabina Safarova, arkadaşlarıyla yoldan geçerken ayçiçeği tarlasını fark ettiklerini ve durup bolca fotoğraf çektiklerini anlattı. “Gerçekten etkileyici bir görüntüydü, biz de bu anı kaçırmak istemedik” dedi.
Meltem Kaymakçı ise tarlayı tesadüfen gördüğünü belirterek, “Burası bir doğa harikası gibi. Renkler, ışık, manzara… Her şey bir arada. Bu güzelliği görünce durup hemen fotoğraf çektik” ifadelerini kullandı.
“Düğün Fotoğraflarımızı Bile Burada Çektirdik”
Fotoğraf sever Merve Kazan Temel de yıllardır aynı noktaya geldiklerini belirtti. “Buraya çocuklarımızın fotoğrafını çekmeye geldik. Hatta düğün fotoğraflarımızı da burada çektirmiştik. Burası bizim için çok özel. Doğal güzelliği olan bir ortam, hoş kareler yakalıyoruz” şeklinde konuştu.