Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası'nın genç işsizlere yönelik uygulamakta olduğu “Girişimcilik Destekli Grafiker, Autocad Çizim Elemanı ile İş Makineleri Operatörü Yetiştirme Projesi” isimli Avrupa Birliği projesinde açılan İş Makineleri Operatörlüğü kursu tamamlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif TAŞKAYA; Avrupa Birliği'ne Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında eğitim faaliyetleri devam eden proje kapsamında açılan kurslardan biri olan İş Makineleri Operatörlüğü kursuna çok sayıda başvurunun olduğunu, yüzün üzerinde gelen başvurulardan 20 kişilik aday listesinin belirlenerek kursun açıldığını ve tamamlandığını söyledi.

Osmaniye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Arif Taşkaya; “Kazıyıcı ve yükleyici operatörü inşaat sektöründe aylık 1500 ile 5000 TL arasında değişen maaşla çalışacak operatör bulunamıyor. Bir tarafta iş var, diğer tarafta büyük işsizlik. Ama ikisini bir araya getirmek mümkün olmuyor. Bu sektörde eğitimli kalifiye elemana ihtiyaç var ama alanında uzman kişi bulunamıyor” dedi.

İş Makineleri Operatörlüğü kursunu veren Eğitmen Makine Mühendisi Musa Akyol ise kursun amacını bilinçli operatör yetiştirmek, iş kazalarının azaltılması ve iş makinelerinin en verimli şekilde kullanılmasını öğretmek olarak açıkladı. Kursta kazıma, yükleme, serme, iş makineleri grubu, motor ve yardımcı sistemleri, bakım, makine kullanım teknikleri, operatörün dikkat edeceği hususlar, karayolunda iş makinesinin taşınması ve nakledilmesi gibi konular öğretildi. Haber Merkezi

Editör: Meryem Tori