Kira ödemesi veya iban üzerinden para gönderiminde bulunan vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bir çok konu ele alındı. Dikkat edilmediği takdirde mağdur olma şansınız yüksek.
İban numarasına para gönderilen paranın yanlış ibana atılması sonucunda geri alınması zor buna sebebiyet vermemek için gönderilen iban numarasının doğru olup olmadığı kontrol edilerek gönderilmelidir.

Kira gönderilmesi durumunda belgelenerek işlem yapılması her iki tarafın mağdur olmamasını ve daha güvenli ortamda işlem yapabilmeniz sağlanır.
IBAN üzerinden yapılan para transferleri ve kira ödemelerinde dikkatli olmak, herkesin hakkını korumak adına oldukça önemlidir.

Bankacılık ve Finans Hukuku Uzmanı Arabulucu Avukat Emin Saygın, IBAN kullanarak banka hesabına para gönderen vatandaşların açıklama kısmına aldıkları hizmet ve borç ödemesi gibi ifadeler yazması gerektiğini belirtti.

IBAN üzerinden kira ödemesi yapan kişilerin ise açıklama kısmına sadece "kira" yazması yeterli olmayacaktır. Bunun yerine, "2024 Ocak ayı kirası" veya "2024 Şubat ayı kirası" gibi kiranın hangi aya ait olduğunu belirten ifadeler eklenmelidir. Bu şekilde yapılan açıklamalar, ileride yaşanabilecek olası sorunların önüne geçilmesini sağlayacaktır.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT