Toroslar EDAŞ, elektrik şebekesini sıcaklıkların olumsuz etkisinden korumayı başardı Toroslar EDAŞ, elektrik şebekesini sıcaklıkların olumsuz etkisinden korumayı başardı

Mayıs ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, Haziran ayında işyerleri kiralarına uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 62,51 olarak belirlendi. 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Mayıs ayına ilişkin enflasyon oranlarını duyurmasının ardından, kira artışlarında baz alınan 12 aylık ortalama verisi de netleşti. Bu veriler doğrultusunda, Haziran ayında işyerleri için uygulanabilecek en yüksek kira artış oranı yüzde 62,51 oldu.
Öte yandan, konut kiralarındaki yüzde 25’lik tavan zam uygulaması bir ay daha devam edecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu uygulamanın Temmuz ayından itibaren sona erebileceğini belirtti. 
Şimşek, "Uygulamanın devam etmesi için bir neden görmüyorum" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalar doğrultusunda, konut kiralarındaki yüzde 25'lik tavan zam uygulamasının Temmuz ayından itibaren sona ereceği bekleniyor.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN