Massachusetts Hastanesi ‘dünyada ilk kez domuz böbreği nakli yapılan Slayman’in ölümünün operasyondan kaynaklandığına dair bir belirti bulunmadığını’ açıkladı.
62 yaşındaki Richard Slayman’a 16 Mart'ta doktorlar tarafından genetiği değiştirilmiş bir domuz böbreğini nakletti. Slayman’ın durumunun iyiye gittiği ve yakın zamanda taburcu edileceği duyurulmuştu. Hasta operasyondan yaklaşık iki ay sonra hayatını kaybetti.

Resmi Gazete'de bugün (26.07.2024) Resmi Gazete'de bugün (26.07.2024)


Hayvan hücre, doku ya da organlarının, nakil bekleyen insanlara nakledilmesi olarak bilinen ‘ksenotransplantasyon’ tedavisi, Mayıs 2022’de denenmiş, beyin ölümü gerçekleşmiş iki hastaya geçici olarak domuzdan böbrek nakli yapılmıştı.
Maryland eyaletindeki bir hastanede de 57 yaşındaki David Bennett’a 7 Ocak 2022’de ilk defa domuz kalbi nakledilmiş, Bennet operasyondan iki ay sonra hayatını kaybetmişti.


20 Eylül 2023 tarihinde aynı hastanede ikinci defa domuzdan insana kalp nakli ameliyatı yapıldı, naklin yapıldığı 58 yaşındaki Lawrence Faucette operasyondan altı hafta sonra öldü.

Muhabir: Meryem TORİ