Osmaniye’nin Hasanbeyli ilçesinde faaliyet gösteren Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Osmaniye Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Bahçe Sosyal Hizmet Merkezi’nden gelen özel gereksinimli bireyler, merkezde yürütülen rehabilitasyon sürecindeki kadınlarla birlikte kahvaltı sofrasında buluştu.
Etkinlikte katılımcılar için çeşitli ikramlar hazırlanırken, sonrasında düzenlenen müzikli oyunlarla neşeli anlar yaşandı.
Kurumlar arası dayanışmayı güçlendirmeyi ve sosyal uyumu pekiştirmeyi hedefleyen buluşma, hem katılımcılar hem de kurum çalışanları için moral kaynağı oldu.
Etkinliğin ev sahibi olan Kadın Bağımlılıkla Mücadele Merkezi İdarecisi Yüksel Erel, bu özel günle ilgili duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Amacımız, benzer zorluklarla mücadele eden bireylerin birbirini anlamasını, birlikte iyileşme sürecine katkı sunmasını sağlamaktı. Bu tür buluşmalar hem sosyal dayanışmayı artırıyor hem de merkezimizdeki kadınlara moral ve motivasyon kazandırıyor.”
“Yaşamla Yeniden Bağ Kurmayı Önemsiyoruz”
Erel, merkezin yalnızca tedavi değil, hayata yeniden katılım için de fırsatlar sunduğunu vurgulayarak, “Sadece tedavi değil, yaşamla yeniden bağ kurmayı da önemsiyoruz. Bugünkü kahvaltı, bu bağın küçük ama güçlü bir adımıydı.” ifadelerini kaydetti.
Etkinliğe katılan kurum yetkilileri ise bu tür buluşmaların, hem özel gereksinimli bireyler hem de rehabilitasyon sürecindeki kadınlar açısından önemli kazanımlar sağladığına dikkat çekti.
Yapılan değerlendirmelerde, ortak etkinliklerin sosyal bütünleşmeyi desteklediği, bireylerin empati geliştirmesine ve aidiyet duygularının pekişmesine katkı sunduğu vurgulandı.
Müzikli oyunlarla keyifli bir atmosfer oluşan etkinlik sonunda katılımcılara Türk bayrağı da hediye edildi.
Bu tür sosyal faaliyetlerin önemine vurgu yapan Erel, “Kurumlar arası iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, topluma yeniden kazandırma sürecinin önemli bir parçasıdır. Katılımcıların yüzündeki tebessüm, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Her bir bireyin iyileşme yolculuğunda umut olmak istiyoruz.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.