Hasat olgunluğuna ulaşan silajlık mısır, zorlu şartlarda hasat ediliyor Hasat olgunluğuna ulaşan silajlık mısır, zorlu şartlarda hasat ediliyor

Türkiye'de genç işsizlik oranı Nisan 2024'te yüzde 14,5 ile son 20 yılın en düşük seviyesine geriledi. 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, nisanda işsiz sayısı 18 bin kişi azalarak 3 milyon 42 bin kişiye düştü. 
Genç işsizlik oranı ise Nisan 2023'e göre 4,1 puan azalarak yüzde 18,6'dan yüzde 14,5'e indi. Bu, verilerin aylık bazda açıklanmaya başlandığı 2005 yılından bu yana en düşük oran oldu. Aynı dönemde gençlerin iş gücüne katılma oranı yüzde 45,7 olurken, istihdam edilen gençlerin sayısı 4 milyon 578 bin olarak kaydedildi.
Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hidayet Gizem Ünlü Ören, genç nüfustaki işsizlik oranlarının düşüşünün istikrarlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. 
Ünlü Ören, "Türkiye ekonomisinin potansiyelini daha da güçlendirmek için gençlerin istihdama olan katkısı artırılmalıdır" dedi. 
Ayrıca, Türkiye'nin kişi başına düşen gelirinin 2023'te 11 bin 905 dolardan 13 bin 110 dolara çıkarak yüksek gelirli ülkeler grubuna dahil olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Ünlü Ören, Türkiye'nin son dönemde uyguladığı makroekonomik istikrar ve enflasyonu düşürme programlarının başarılı olduğunu belirterek, bu durumun Orta Vadeli Program'a olan güveni artırdığını söyledi. Eğitim sisteminin iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun olması gerektiğine dikkat çeken Ünlü Ören, mesleki eğitimin önemine de vurgu yaptı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN