Burdur'un Bucak ilçesinde eğitim gören lise öğrencileri, Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı. Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve velileriyle iş birliği yaparak, Gazze halkına destek amacıyla anlamlı bir kermes düzenledi.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen kermeste, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin ev yapımı yiyecek ve tatlıları satışa sunuldu. Kermese Bucak halkı yoğun ilgi gösterirken, etkinliğin temel amacı yardımlaşma ve dayanışma ruhunu sergilemek oldu.

El Emeği Gelirler Gazze'ye Ulaşacak: Kermeste Toplanan Para İlgili Kurumlara Teslim Edilecek
Kermesten elde edilen gelirin tamamı, savaş mağduru Gazze halkının acil ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılmak üzere ilgili yardım kuruluşlarına ulaştırılacak. Öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin büyük emeğiyle hazırlanan ürünler, yüksek katılımla kısa sürede tükendi.

Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Kahraman, kermesin düzenlenmesinde gösterilen hassasiyet ve çabadan dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Kahraman, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin, öğrencilerin empati ve bilinç düzeylerini artırması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Derya Yanık'tan Başkanvekiline Yönelik Sözlere Sert Tepki!
Derya Yanık'tan Başkanvekiline Yönelik Sözlere Sert Tepki!
İçeriği Görüntüle

Eğitimin Kalbi İyilik İçin Atıyor: Bucak Lisesi Öğrencilerinden Örnek Bir Sosyal Sorumluluk Projesi
Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nin düzenlediği bu etkinlik, gençlerin sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda küresel insani meselelere duyarlılığına da dikkat çekti. Kermes, okulu, aileyi ve yerel toplumu ortak bir iyilik amacı etrafında birleştiren örnek bir sosyal sorumluluk projesi olarak kayıtlara geçti.

Öğrenciler, kendi elleriyle hazırladıkları yiyecekleri satarak, dünyanın bir ucundaki kardeşlerine yardım eli uzatmanın gururunu yaşadı. Bucak halkının gösterdiği yoğun destek ise, dayanışma ruhunun ne denli güçlü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kaynak: AA