Antalya İl Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, AA foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında çektiği 112 seçkin fotoğrafı titizlikle inceledi. Toplam 6 kategoride gerçekleştirilen oylamada Zaimoğlu; haberden spora, doğadan günlük hayata kadar 2025 yılına ışık tutan anları değerlendirdi. Zaimoğlu, Mustafa Hatipoğlu'nun gökyüzündeki milli gücümüzü temsil eden "Gökyüzünün Fatihi" ve Özkan Bilgin’in "Atlı Adalet" gibi dikkat çeken karelerine oy verdi.
Gazze Fotoğrafları Yürek Dağladı
Oylama sırasında "Gazze: Açlık" kategorisindeki fotoğrafları inceleyen Zaimoğlu, derin üzüntüsünü dile getirdi. İnsanlığın geldiği noktanın umutları tükettiğini belirten Zaimoğlu, "Gazze'deki gıda krizini yansıtan fotoğrafların hepsi birbirinden çarpıcı ve üzücüydü. Ülkemiz ve İslam alemi bu noktada her zaman olduğu gibi Gazze’nin yanında yer alacaktır," ifadelerini kullandı. Bu kategoride Mahmoud İssa'nın gıda krizini anlatan karesi Zaimoğlu'nun tercihi oldu.
Fotoğraf Muhabirlerine Tebrik
Fotoğrafın bir "an tespiti" ve özel bir yetenek olduğunu vurgulayan İl Emniyet Müdürü, zor şartlar altında görev yapan AA çalışanlarını tebrik etti. Spor kategorisinde "Gelenek ailede başlar", çevre kategorisinde "Dolunaya inat" ve günlük hayat kategorisinde "Hava yolu" fotoğraflarını seçen Zaimoğlu, emeği geçen tüm foto muhabirlerine başarılar diledi. Karelerin her birinin ayrı bir hikaye taşıdığını ve seçim yapmakta zorlandığını da sözlerine ekledi.
Oylama 15 Şubat’a Kadar Sürecek
Anadolu Ajansı’nın 2012 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlediği "Yılın Kareleri" oylaması bu yıl da geniş bir katılımla devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından oylamaya katılmak isteyen vatandaşlar, 15 Şubat Pazar günü saat 17.00’ye kadar "yilinkareleri.aa.com.tr" adresi üzerinden tercihlerini yapabilecekler. Yarışma; lifebox, AJet ve ROKETSAN sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.





