Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin "Tarladan sofraya, Antalya'dan dünyaya" mottosuyla bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali, Kumluca’daki domates hasadıyla başladı. Türkiye’nin örtü altı üretim merkezlerinden biri olan Kumluca, festivalin ilk hasat durağı oldu.
Başkanlar Üreticilerle Sahada
Kumluca’daki cam serada düzenlenen hasat etkinliğine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ve Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi katıldı. Başkanlar, üreticilerle birlikte domates topladı.
“Yerelden Kalkınma Hedefimiz Sürüyor”
Festivalin açılışında konuşan Başkan Böcek, “Kumluca’yı pilot bölge ilan ettik. Üreticinin yanında olmaya devam edeceğiz. Dijital tarım sistemleriyle üretim izleniyor, sulama kooperatiflerinin enerji giderlerinin yüzde 85’i belediyemiz tarafından karşılanıyor” dedi. Antalya’nın 700’ü aşkın endemik bitkiye ev sahipliği yaptığını belirten Böcek, coğrafi işaretli ürün sayısının artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Gastronomi ile Tarımı Buluşturan Festival
FoodFest Antalya sadece bir yemek festivali olmanın ötesinde, üreticiyi destekleyen, yerel tarımı öne çıkaran ve Antalya'nın tarımsal çeşitliliğini dünyaya tanıtan bir platform olarak dikkat çekiyor. Festivalin önceki yıllarında tavşan yüreği zeytin, mor üzüm ve avokado hasatları gerçekleştirilmişti. Bu yıl domatesin başkenti Kumluca, hasat durağı olarak öne çıktı.