Osmaniye Karataş Köyü, Aşağıbahçe yaylasında bulunan fındık tarlaları, Karadeniz’in eşsiz doğasını Osmaniye’ye taşıyor.

Uçsuz bucaksız fındık ağaçlarının içerisinde bulunduğu tarlalarının hikayesi, dinleyenleri adeta maziye götürüyor.

1978 yılında Ordu’nun Güngören köyünden getirilen fındık fidanları, 46 yıl sonra tonlarca fındıklar veren fındık tarlalarına dönüştü.

OSMANİYE BİLGE SİTESİ DAVASINDA ŞOK GELİŞME: KADİR KARA DA YARGILANIYOR OSMANİYE BİLGE SİTESİ DAVASINDA ŞOK GELİŞME: KADİR KARA DA YARGILANIYOR

Benzin kıtlığının olduğu dönemde, birlikte çalıştığı arkadaşının fikri üzerine Osmaniye’yi fındıkla tanıştırmak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Emekli Öğretmen Zekeriya Aktaş; “1978 yılında Osmaniye’de öğretmenlik yaptığım dönemlerde birlikte çalıştığımız öğretmen arkadaşımın fikri üzerine, kendisinin de daha önce öğretmenlik yaptığı Ordu’nun Güngören köyüne doğru yola çıktık. Osmaniye’den zar zor bulabildiğimiz 3 bidon benzin ile öğretmen arkadaşımla birlikte yola koyulduk. Elimizdeki benzinle Ordu’nun Güngören köyüne kadar ulaştık. Orada 2 gün kaldıktan sonra arabamıza sığacak kadar fındık fidanını aldık. Arabanın tavanı, bagajı ve içine toplam 150 adet fidan sığdırabildik. Osmaniye’ye dönüş yolunda ise rica minnet bir hayli yüksek fiyatlara peyderpey aldığımız benzinleri kullandık. Getirdiğimiz 150 fidanı birer ikişer çevremize dağıttık. Bu fidanlar şimdi koca koca ağaçlara hatta tarlalara dönüştü. Osmaniye’nin hayatımda ilk kez gördüğüm köylerine gittiğim zaman bir fındık ağacı görsem hemen gülümserim ve bizim getirdiğimiz fındıklardan çoğaldığını anlarım. Ne güzel şeye vesile olmuşuz.” Şeklinde konuştu.

Muhabir: BEKİR BURAK CANBOLAT