Evlilik kredisinde ilk ödeme tarihini açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, yaptığı açıklamada, resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerin kredi ödemelerinin 21 Mayıs'ta hesaplarına geçmeye başlayacağını duyurdu.
48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği verileceği daha önce açıklanmıştı. Göktaş, evlilik kredisinin Aile ve Gençlik Fonu ile sağlandığını belirtti. Cumhurbaşkanının gençliğe verdiği önemin bir yansıması olarak hayata geçirilen fonun kanunla uygulamaya konulduğunu ifade etti.


Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerimizin aile kurmasını destekliyoruz. Evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği veriyoruz. Bu oldukça büyük ilgi gördü ve görmeye devam ediyor." dedi.


Göktaş, projeye ilk olarak deprem bölgesinden başladıklarını söyledi. Pilot bölgeler olarak belirlenen Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde evlilik kredisinin uygulandığını belirten Göktaş, "En çok başvuruyu da Hatay’dan aldık.

MediaMarkt, yeni mağaza açılışlarıyla Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor MediaMarkt, yeni mağaza açılışlarıyla Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor

Bugün itibariyle fona başvuran 8 bin 563 çiftimiz var. Bugüne kadar şartları sağlayan yaklaşık 2 bin 13 gencimize evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerimizi verdik." dedi.
Kredi ödemelerinin başlayacağı tarih hakkında da bilgi veren Göktaş, "Resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çiftlerimizin kredi ödemeleri 21 Mayıs itibarıyla hesaplarına geçmeye başlayacak. Şimdiden gençlerimize hayırlı, uğurlu olsun." diye konuştu.

Muhabir: Sedat Kaan ERAT