Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Feyza Nur Yakar, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde annesi Merve Yayman ve ablası Betül Zehra Yakar’ı kaybetti. Kırıkhan Gazi Mahallesi’nde bulunan Yaymanlar Apartmanı’nın yıkılmasıyla enkaz altında kalan Feyza, 72 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi’nde iki bacağı ampute edilen küçük sporcu, tüm zorluklara rağmen hayata yeniden tutunmayı başardı.

Okçulukla Yeniden Başladı

Ankara’da başladığı özel bir kurumda para okçuluk eğitimi alan Feyza, kısa sürede büyük ilerleme kaydetti. Şimdi ise hedefi büyük: Antalya’da 7 Ekim’e kadar sürecek Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası’ndan birincilikle dönmek.

İskenderun’da Dolandırıcılık Hükümlüsü Yakalandı
İskenderun’da Dolandırıcılık Hükümlüsü Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Feyza Nur Yakar, antrenmanlarını İskenderun’da sürdürürken duygularını şu sözlerle paylaştı: “Yarışmalar kazanıp, dereceler yaparak Avrupa’da ülkemi temsil etmek istiyorum. Milli sporcu Mete Gazoz’u örnek alıyor ve onun gibi olmak istiyorum. Okçulukta başarılı olmak şu an tek isteğim olabilir.”

Feyza Nur Yakar2

“Depremin İzlerini Okçulukla Aştım”

Feyza, okçuluğun kendisine moral verdiğini vurgulayarak şöyle dedi: “İnsan sağlıklı kalmak, eğlenmek ve başarıyı hissetmek için spor yapmalı. Depremin kötü izlerini okçulukla atlattım. Buradaki arkadaşlarımı da okçuluğu da seviyorum.”

Feyza Nur Yakar1

Ailesi ve Antrenörü Umutlu

Feyza’nın dedesi Abidin Yayman, depremde aynı binanın enkazından 10. saatte kurtulduğunu anlatarak, torununa gözü gibi baktığını belirtti: “Cumhurbaşkanımız eşiyle Feyza’yı hastanede ziyaret etti. Devletimiz bizle gerçekten fevkalade ilgilendi. Feyza’nın hedefi milli sporcu olmak. Ondan sonra da başarılarının geleceğine inanıyorum.”

İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde görevli okçuluk antrenörü Meltem Sayıcı ise öğrencisinin azmine dikkat çekerek, “Feyza Nur’un atışları çok iyi. Bu şekilde devam ederse inşallah milli şampiyonumuz olacak.” dedi.

Kaynak: AA