2024 Temmuz maaş zammı için geri sayım devam ediyor. Emekli ve memurlar kadar işçiler de Temmuz ayında alacakları maaş zammını heyecanla bekliyor. Çünkü kamu işçilerinin maaşları da güncellenecek. İlk hesaplamalar ise yapılmaya başlandı. Peki Temmuz’da kamu işçilerinin maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte yüzbinlerce işçiyi ilgilendiren yeni zam oranları ve zamlı maaş listesi…

Emekli ve memur maaş zammı için geri sayım devam ederken Temmuz’da zam bekleyen başka gruplar da var. Kamu işçileri de Temmuz ayında maaşlarına zam alacak. Zam hesaplamaları ise yapılmaya başlandı. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak zam artışıyla birlikte kamu işçilerinin maaşlarına enflasyon farkı da eklenerek önemli bir artış sağlanacak. En düşük kamu işçisi maaşı 41 bin TL’yi aşacak.

KAMU İŞÇİLERİNİN TEMMUZ ZAMMI HESAPLANDI

Kamu çalışanlarının maaşlarına 1 Temmuz’da yapılacak zam, hem enflasyon oranlarıhem de toplu sözleşme zammı ile belli olacak. Oda Tv’nin paylaştığı hesaplamaya göre, kamu işçilerinin maaşlarında önemli bir artış bekleniyor. En düşük kamu işçisi maaşı, yan ödemeler hariç, net 41 bin 601 TL’yi bulacak.

KAMU İŞÇİLERİNE YÜZDE 25.46 ZAM BEKLENİYOR

Oda Tv’nin kamu işçilerine yönelik yaptığı hesaplamaya göre, yılın ikinci yarısında enflasyon farkı ile birlikte zam oranı yüzde 25.46’ya ulaşacak. Bu artış, kamu işçilerinin maaşlarını önemli ölçüde yükseltecek. Temmuz ayında en düşük işçi maaşı ne kadar olacak sorusu, milyonlarca çalışanın gündeminde.

TOPLU SÖZLEŞME ZAM ORANI VE ENFLASYON FARKI

Kamu işçileri için belirlenen toplu sözleşme zam oranı yüzde 10 olarak belirlenmişti. Ancak, enflasyon farkı da eklenerek bu oran yükselecek. İlk 6 aylık enflasyon farkının yüzde 10’u aşan kısmı, kamu işçilerine ek zam olarak yansıtılacak.

Adanalı imamdan dikkat çeken paylaşımlar Adanalı imamdan dikkat çeken paylaşımlar

4 AYLIK VERİLERE GÖRE ZAM ORANI

Nisan ayına kadar olan 4 aylık enflasyon farkı yüzde 7.93 olarak belirlendi ve bu, şu anki zam oranını yüzde 18.72’ye yükseltti. Mayıs ve Haziran enflasyon verileri eklendiğinde, zam oranı daha da artacak.

TAHMİNLER TUTARSA YÜZDE 25.46 ZAM

Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, Mayıs enflasyonu yüzde 3.04 ve Haziran enflasyonu yüzde 2.56 olarak tahmin ediliyor. Bu tahminler gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25.46 olacak ve kamu işçileri bu oranda zam alacak.

EN DÜŞÜK KAMU İŞÇİSİ MAAŞI 41 BİN 601 TL OLACAK

Eğer yüzde 25.46’lık zam tahmini gerçekleşirse, en düşük çıplak brüt ücret 33 bin 159 TL’den 41 bin 601 TL’ye yükselecek. Kesin zam oranları ve maaş artışları, 3 Temmuz’da açıklanacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ