Osmaniye’de eğitim sendikaları, Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmesine tepki gösterdi.
Eğitim Bir-Sen Sendikası'na üye öğretmenler ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında yer aldığı grup, Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.
Burada bir açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mahmut Kahraman, eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek, şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak ve mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya geldiklerini belirtti.

OSMANİYE VALİSİ DR.ERDİNÇ YILMAZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ OSMANİYE VALİSİ DR.ERDİNÇ YILMAZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Whatsapp Görsel 2024 05 10 Saat 13.16.55 8A7156B5
İstanbul/Eyüpsultan’da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunarak öldürdüğünü hatırlatan Kahraman, meslektaşa Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diledi.
Yıllardır, kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çektiklerini, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunduklarını ifade eden Kahraman, “Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk. Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır. Ankara’da TBMM önünde yaptığımız çağrıyı bugün burada bizlerde yapıyoruz: Artık ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımların ivedilikle atılmalıdır. Eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır” diye konuştu. 
Kahraman, öğretmen, memur hizmetli, şef şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına kamu görevlilerine yönelen şiddeti bir defa daha lanetlediklerini belirtti.

Whatsapp Görsel 2024 05 10 Saat 13.16.59 847192E4
İŞ BIRAKMA EYLEMİ
Kahraman, “Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, caydırıcı, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasının sağlanması için bugün iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor, ülke genelinde basın açıklamaları yapıyoruz. İş bırakma eylemiyle eş zamanlı olarak, 1 hafta sürecek (10-17 Mayıs tarihleri arasında) dilekçe kampanyamızı da başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 05 10 Saat 13.16.56 0266Ef9C
ŞİDDET TOPLUMSAL SORUN HALİNE GELDİ
Kahraman, şiddet olaylarının son birkaç yıldır toplumsal bir sorun haline geldiğini hatırlattı.
Yarın yaşanması istenmeyen acıların bugünkü ilgisizliğin sonucu olmaması gerektiğini hatırlatan Kahraman, şöyle devam etti:
“Bugün yaşadığımız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının neticesidir. Şiddetin, eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması, geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta varması, acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hâle getirmektedir. Devlet, kasıtlı şekilde ölüme, yaralanmaya ve zarara sebebiyet verilmesini önlemekle mükelleftir. Devletin bu yükümlülük çerçevesinde, suç işlemekten caydırıcı yasal zemini ve idari şartları tesis ederek yaşam hakkını koruma ve ayrıca buna ilişkin ihlalleri önleyici, bastırıcı ve cezalandırıcı bir infaz mekanizması geliştirme ödevinin hukuk devleti olmanın gereği olduğunu bugün burada bir kere daha hatırlatmak istiyoruz. Bu doğrultuda, eğitim çalışanlarına karşı eğitim ve öğretim hizmetinin sunumundan kaynaklı şiddet eylemlerine yönelik cezai ve hukuki tedbirlerin alınması elzemdir. Eğitim çalışanları olarak, şiddete karşı caydırıcı nitelikte münhasıran bir cezai müeyyide getirilmesini, şiddete uğrayana, çalışana da hukuki koruma sağlayacak türden yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını istiyor ve bekliyoruz."

Muhabir: Ümit KAHRIMAN