2010-2011 eğitim öğretim yılı karne dağıtım töreninde konuşan Vali Celalettin Cerrah Osmaniye'nin okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

İl genelinde 50 anasınıfına ihtiyaç olduğunun altını çizen Vali Cerrah bugüne kadar 34'ünün şehre kazandırıldığını kaydetti.

Osmaniye 7 Ocak İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Öğrenciler şiir ve şarkılar söylediği törende okul öğrencilerinin yıl boyunca yapmış oldukları resimlerden oluşan serginin de açılışı gerçekleştirildi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah törende yaptığı konuşmasında öğrenci ve velilerine tavsiyelerde bulunarak “Öğrencilerimiz tatillerini yaparken eğitimden de uzak kalmasınlar. Velilerimiz de aynı şekilde çocuklarını tamamen tatile bırakmayıp onların eğitimleriyle ilgilenmeye devam etsinler. Bu dönem bütün öğretmenlerimiz Osmaniyemizdeki okullarımızda iyi ve kaliteli bir eğitim vererek 2010-2011 yılını tamamladılar. Ayrıca devletimiz biliyoruz ki eğitime çok önem veriyor. Şehrimizde eğitimde ve okullaşmada ülke genelinin bir hayli üzerindeyiz. Göreve başladığım günden bu yana anaokulu ve modern okullaşmaya çok önem verdik. Bu konuda hayırsever vatandaşlarımıza bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Okul öncesine o kadar önem verdik ki şu anda sanırım Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bu gün geldiğimiz noktada 34.müstakil anasınıfını tamamlamak üzereyiz. Bu anasınıfı yapımlarını hayırseverlerimizin yardımları ve ödeneklerimizle sürdüreceğiz. İlimizde 50 anasınıfına ihtiyacımız var. Bunların yanı sıra ilçelerimizde de yapımı devam eden okullarımız var. Kısaca okullarımızı daha modern ve çocuklarımızın okuyabileceği şekle getirmek zorundayız. Ben bu konuda Osmaniyelilerin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inanıyorum.” Dedi.

11 OKULUMUZ AB ÜLKELERİYLE OKUL ORTAKLIĞI YAPTI

Milli Eğitim Müdürü Ali Said Çalışkan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi “AB projesi kapsamında bireysel hizmet içi faaliyetlerinde ve okul ortaklığı projelerinde ilimizden 130 öğretmen ve 170 öğrenci 19 AB ülkesine gönderilmiştir. AB ülkelerinden 100'ün üzerinde konuk ilimizi ziyaret etmiştir. 11 okulumuz AB ülkelerindeki okullarla okul ortaklığı projeleri yapılmıştır. İlimiz bu projeler kapsamında 300 bin Euro'yu aşan bir hibe almıştır. İlimizden Merkezi Finans İhale Birimine ‘Kız çocuklarının okullaştırma oranının artırılması, kadın ve genç istihdamının desteklenmesi, okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi, hayat boyu öğrenmenin desteklenmesi gibi değişik konularda toplam 1 milyon 196 bin 580 Euro'luk altı yerel proje hazırlanarak ülke genelinde yürütülen ve bölgeler arası kültürel-sosyal kaynaşmayı hedef alan, ‘Gönül Köprüsü Projesi” kapsamında bu yıl da 240 öğrencimizin Tokat iline gönderilmesi çok sıcak dostlukların kurulmasını sağlamıştır. Cumhurbaşkanımızın eşleri Hayrunnisa Gül hanımefendi himayelerinde yürütülen '81 il, 81 yıldız' projesi kapsamında 2 öğrencimize eğitim yardımı yapılmaktadır. Ayrıca ‘Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası' büyük bir başarıyla devam etmektedir. Bir çok ilköğretim okulumuzda yerleştirme kursları açılarak özellikle ekonomik durumu zayıf öğrencilerimiz hafta sonları da okul imkanlarından ve öğretmenlerinden faydalandırılarak eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış, öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere yönelik 13 okulumuzda kaynaştırma eğitimi verilmiştir.” Dedi.

Konuşmaların ardından Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah başarılı öğrencilere karnelerini vererek resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Ümit Kahraman

Editör: Meryem Tori