Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üstüne çıktığı ve 6 Şubat depremleriyle yerle bir olan Hatay’da çeşitli meslek grupları sıcak havadan olumsuz etkilenirken, tandırcılık yapanlar da bu zorlukla başa çıkmaya çalışıyor.

Hatay’ın Samandağ ilçesi Meydan Mahallesi'nde yaşayan İmami ve Abdulhalik Tokmak çifti, 10 yıldır tandırcılık yaparak aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

42 yaşındaki İmami Tokmak ve 54 yaşındaki eşi Abdulhalik Tokmak, çamurdan yapılan tandırda ateş başında ter dökerek çocuklarını okutmak için çalışıyor. İmami Tokmak'ın tandırda pişirdiği ekmek, biberli ekmek ve gözleme, vatandaşların damağında tat bırakıyor.

Sabah saat 5'te başlayan mesaileri akşam saat 8'e kadar sürüyor. Abdulhalik Tokmak, "Tandır işi yapıyoruz; ekmek, katıklı ekmek, ıspanaklı yapıp halka satıyoruz. 4 çocuğumuz var, onları okutmak için bu işletmeyi kurduk ve bütün yatırımız onlar için. Hava aşırı derecede sıcak, biz sabahın beşinde uyanıp akşam sekize kadar burada eşimle birlikte çalışıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi.

İmami Tokmak ise, "Bu işi yapmak gerçekten çok zor ve zahmetli. Durumumuz şu an iyi ama çok zor bir iş, çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Eşimle birlikte yapıyoruz ve birbirimize yardımcı oluyoruz. Ekmek fiyatı şu an güncel olarak 10 TL, katıklı ise 12 ila 15 TL arası değişiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA