Festival alanı binlerce vatandaşı buluşturdu
Çekmeköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde Belediye Bahçesi Kent Park’ta düzenlenen Car Fest 2025, 7’den 70’e binlerce kişiyi bir araya getirdi. Trafiğe kapalı ve tüm güvenlik tedbirleri alınarak gerçekleştirilen organizasyonda yaklaşık 300 modifiyeli araç sergilendi. Gençler, ses sisteminden boyasına kadar büyük bir özveriyle modifiye ettikleri araçlarını vatandaşlarla buluşturdu. Etkinlik dron ile havadan da görüntülendi.

Türkiye İçin Yapay Zekâ Zirvesi Tamamlandı
Türkiye İçin Yapay Zekâ Zirvesi Tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Belediye Başkanı’ndan gençlere destek mesajı
Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, organizasyonun önemine değinerek, “Bugün burada gençlerimizin kendi emekleriyle ortaya koydukları, onların hayallerini, alın terlerini ve heyecanlarını yansıtan çok özel bir organizasyona hep birlikte tanıklık ediyoruz. Trafiğe kapalı bir alanda, güvenlik önlemlerimizi alarak düzenlediğimiz bu etkinlikte yaklaşık 300 araç yer alıyor. Gençlerimiz, büyük bir özveriyle boyasından ses sistemine kadar her ayrıntısını kendi elleriyle hazırladıkları otomobilleriyle rengârenk bir atmosfer oluşturuyor” dedi.

Car Fest 2025

TOGG’a yapılan modifiye çalışmaları
Etkinliğin dikkat çeken araçlarından biri Zahit Bakal’a ait TOGG oldu. Aracına havalı süspansiyon ve jant-lastik değişimi uygulayan Bakal, “Daha tam anlamıyla modifiye yapmadık, sadece başlangıcını yaptık. Şu ana kadar jant değişimi, havalı süspansiyon sistemi ve görsel olarak egzoz sistemini ekledik. Ancak bundan sonraki planlarımız biraz daha farklı. Aracın renk değişimini yapacağız ve yerli, milli kimliğini vurgulamak için üzerine Türkü simgeleyecek bir kurt resmi çizmeyi düşünüyoruz. Şu anda aracın üzerinde havalı süspansiyon ve jant-lastik değişimi bulunuyor. Görsel olarak yalnızca bunlar yapıldı. Bir sonraki aşamamız ise aracın dış görünüşünü tamamen değiştirmek olacak. Şu an için Türkiye'de tek olma özelliğini taşıyor” ifadelerini kullandı.

Klasik Tofaş da sahnedeydi
Etkinliğe katılan bir diğer araç ise Tunahan Turan’ın Tofaş Doğan marka otomobili oldu. 90’ların klasiği olan aracın güncel değeri 400 bin lira olarak belirtilirken, üzerinde yapılan modifiye çalışmalarının maliyeti ise 300-350 bin lira seviyesinde. Turan, “Bizimki Tofaş Doğan marka bir araç. 90'lar klasiği, etiket olarak bu etkinlikte. Etkinlikteki tek etiket araba. Aracın güncel değeri 400 bin lira. Aracın üzerindeki malzemeler de 300-350 bin lira değerinde. Şu an 700-750 bin lira bandında bir para isteyebilirim” sözleriyle aracına yapılan masrafları aktardı.

Kaynak: İHA