OSMANİYE'DE ERKEN YAŞTA EVLİLİKLE MÜCADELE KONUŞULDU OSMANİYE'DE ERKEN YAŞTA EVLİLİKLE MÜCADELE KONUŞULDU

Osmaniyeli girişimci Beyhan Coşkun, mikro krediyle aldığı destekle hayallerini gerçekleştirdi.  
Kentte buji teri işi yapan 48 yaşındaki Coşkun, “mikro kredi ve mikro girişimcilik” sayesinde para kazanmaya başladı.
Osmaniyeli kadın girişimci, genç yaşında sorumluluk alarak iş hayatına girdiğini ve hayallerini gerçekleştirmek için çalıştığını belirtti.
Kendisinin ve ailesinin hayatını bir başkasına ihtiyaç olmadan sürdürebilmek için, yapabileceği bir iş arayışı içindeyken, mikro finans şube yetkilileri ile tanıştığını anlatan Beyhan Coşkun, “Şube çalışanlarından “mikro kredi ve mikro girişimcilik” hakkında aldığım 3 günlük iş hayatına girmeyi teşvik eden eğitimden sonra, ilk mikro kredisini almaya hak kazandım. 2014 yılında, kullanmış olduğum ilk 1000 TL mikro krediyle, dükkânına mal aldım. Bijuteri dükkânım sayesinde iş hayatında daha güzel kazançlar elde ettim” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 05 13 Saat 16.53.33 A4Cbbe9D
Coşkun, Mikro kredi sisteminden, her geçen yıl daha fazla mikro kredi almayı başardığını söyledi.
Kullandığı kredileri, çoğunlukla, gelir elde ettiği mallarının sayısını artırmak için kullandığını dile getiren Coşkun, “Çünkü ne kadar fazla dükkânında mal olursa, o kadar fazla gelirinin artacağını bilmektedir. “Sermaye Birikimi Modeline” dayalı olarak her yıl artacak şekilde, 2014 – 2024 yılları arasında, mikro kredi kullandım. Bugüne kadar kullanmış olduğum mikro kredilerden gelir sağladım. Bugüne kadar elde ettiğim gelirle ailemin temel ihtiyaçlarını karşıladım. Bir iş fikri olan her dar gelirli kadının yanında olan mikro kredi uygulaması, benim hayatımın değişmesine imkân sağlayarak, hiç kimseye muhtaç olmadan, temel ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarımın karşılanmasına vesile oldu” ifadelerini kullandı.
Coşkun, 2014 yılında iş fikri dışında dar gelirli ve çaresiz bir kadınken bugün desteklemelerle sahip olduğu dükkanında aylık gelirini artıran bir iş kadını olduğunu sözlerine ekledi. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN