AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Osmaniye’de AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, deprem sonrası kentte yürütülen çalışmalar ve yarın gerçekleştirilecek mitinge ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
6 Şubat 2023 depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Osmaniye’de önemli bir mesafe kat edildiğini vurgulayan Büyükgümüş, deprem sonrası inşa edilen konutları yerinde incelediklerini belirterek,
“Burada canlarını, ailesini, yakınlarını kaybetmiş olan kardeşlerimizi bugün mutlu bir şekilde, müreffeh bir şekilde yaşadıkları hanelerinde ziyaret ettik. Depremin bizden aldığının telafisi yok. Ama şehirlerimizin yeniden inşası için, ailelerin hanelerinde mutlu, mesut, huzurlu yaşaması için elimizden gelen yapacağımız çalışmaların en iyisini hayata geçirdiğimiz için büyük bir bahtiyarlık yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Osmaniye’de hem tamamlanan konutların hak sahiplerine teslim edileceğini hem de yeni sosyal konut projelerinin temelinin atılacağını dile getiren Büyükgümüş, kentin altyapı, eğitim ve sağlık yatırımlarıyla birlikte bütüncül bir anlayışla yeniden inşa edildiğini söyledi.

Büyükgümüş, Cumhur İttifakı’nın deprem bölgesinde verdiği sözleri yerine getirdiğini belirterek,
“Biz elhamdülillah iktidar olarak, AK Partimiz olarak, Cumhur İttifakı olarak, milletimize yaptığımız hizmetlerle, deprem bölgesindeki başarılarımızı, milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin onuruyla siyaset yürütüyoruz. Gittiğimiz her yerde başta liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere milletvekillerimizi, bakanlarımızı, deprem bölgesindeki kardeşlerimiz adeta bağrına basıyor. Burada çok büyük bir çalışmadan bahsediyoruz. Sadece hayata geçirilen konutlar değil, aynı zamanda altyapısıyla, okullarıyla, hastaneleriyle, barajlarıyla adeta 11 şehrimizin ayağa kalktığı büyük bir hizmet seferberliğinden bahsediyoruz. Evet yaşadığımız asrın felaketiydi. Ve bunu asrın dayanışmasıyla aşmayı başardık. İnşallah 6 Şubat'ın üçüncü yıl dönümü itibariyle düşündüğümüzde de asrın birlikteliğiyle bunu inşallah geleceğe 11 şehrimizin buradaki vatandaşlarımızın çok daha parlak bir geleceğe kavuşması için bir vesile olarak değerlendireceğiz. Yarın gerçekleştireceğimiz anma programları hem bu sürenin bir muhasebesi hem de güçlü bir geleceğin bu manada teminatı olacaktır. Elhamdülillah sözlerini tutanlar olarak milletimizin huzurundayız” dedi.
Yarın Osmaniye’de düzenlenecek mitingin, 6 Şubat depremlerinin anılması açısından da ayrı bir anlam taşıdığını ifade eden Büyükgümüş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, Osmaniyeli hemşehrilerimize hitap edecek. Bu buluşma, birlik ve beraberliğimizin güçlü bir mesajı olacaktır” diye konuştu.
Açıklamasının sonunda depremde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anan Büyükgümüş, Osmaniye’nin daha güçlü bir geleceğe kavuşması için çalışmaların kararlılıkla süreceğini sözlerine ekledi.




