Burdur Belediyesi sınırları içerisinde yer alan Fevzi Çakmak Mahallesi Şehit Rıza Çelik Caddesi'nde meydana geldi. Sabah saatlerinde yürüyüşe çıkan 13 yaşındaki K.K.'ye bir grup sahipsiz köpek saldırdı.

Milli Ağaçlandırma Hareketi: Burdur’da 13 Bin Yeni Nefes
Milli Ağaçlandırma Hareketi: Burdur’da 13 Bin Yeni Nefes
İçeriği Görüntüle

Saldırıyı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, polis ve Burdur Belediyesi ekipleri sevk edildi. Bacağından yaralanan çocuk, ilk müdahalenin ardından sağlık ekiplerince Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Baba: "Kaçmaya Çalışınca Hepsi Saldırmaya Başladı"
Kızının tedavisi süren baba Mehmet K., gazetecilere yaptığı açıklamada kızının genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Olay anını görgü tanıklarından dinlediğini aktaran baba, "Kızımın yanına gelen bir köpeği fark edince kaçmaya çalışmış. Bu köpek havlayınca diğer köpekler de geliyor. Hepsi saldırmaya başlıyor. Bir arkadaş durumu fark ediyor ve arabayla köpekleri uzaklaştırıyor." dedi.

Belediye: "Fevzi Çakmak Mahallesi Sorunlu Tek Yer"
Olayla ilgili açıklama yapan Burdur Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Rauf Aslan, Fevzi Çakmak Mahallesi'nin sahipsiz köpekler bakımından şehirdeki sorunlu tek yer olduğunu kaydetti. Bölgede 5 ila 15 sahipsiz köpeğin bulunduğunu belirten Aslan, mahalledeki arazinin büyük olması nedeniyle müdahalede sıkıntı yaşandığını, ancak bu sorunun bir şekilde aşılacağını dile getirdi.

Hastanede tedavisi süren K.K.'nin genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA