Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Gürzel, 10 Mart 2025’ten bu yana yürüttüğü görevini sürdürdüğünü ancak yaşadığı süreç nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini duyurdu. Gürzel, görevi boyunca adalet, dürüstlük ve kamu yararını esas aldığını vurguladı.

Fatih Balat Sahili Kirliliğe Teslim
Fatih Balat Sahili Kirliliğe Teslim
İçeriği Görüntüle

“Hakaretlere ve cinsiyetçi söylemlere maruz kaldım”
Gürzel, görev süresince yalnızca kişisel çıkarlara hizmet etmediği için seçilmiş belediye başkanı ve bazı CHP’li meclis üyelerinden hakaret ve cinsiyetçi söylemler gördüğünü belirtti. Partide yalnız bırakıldığını dile getiren Gürzel, yaşadığı psikolojik baskıların tahammül sınırını aştığını ifade etti.

“Parti beni savunmadı”
Yaşadığı sorunları parti yöneticilerine aktardığında destek görmediğini, yalnızca görevine devam etmesi yönünde telkinlerle karşılaştığını söyleyen Gürzel, buna rağmen AK Partili, MHP’li meclis üyelerinden ve Beykoz halkından destek gördüğünü açıkladı.

“İftiralarla yargılandım”
Gürzel, Anadolu Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bir duruşmada, Beykoz Belediye Başkanı ve özel kalemi tarafından kendisine yöneltilen asılsız suçlamalarla karşı karşıya kaldığını, bu durumun katlanılamaz hale geldiğini ifade etti.

İstifasını duyurdu
Tüm bu gerekçelerle CHP çatısı altında Beykoz halkına hizmet edemeyeceğini belirten Gürzel, partisinden istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı.

Kaynak: İHA