Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Osmaniye AK Parti il teşkilatını ziyaret etti. Bakan Tekin, parti binası önünde AK Parti İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, Milletvekili Seydi Gülsoy ve partililer tarafından karşılandı.

Osmaniye'de Bulunmaktan Çok Memnun
Toplantı salonunda partililerle görüşen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Osmaniye'de bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, bakan Yusuf Tekin'i Osmaniye'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.
Binboğa, konuşmasında il teşkilatı olarak Osmaniye genelinde yapılan çalışmaları anlattı.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy da Bakan Tekin'in kente olan ilgisinden mutlu olduğunu söyledi.
Osmaniye'ye kazandırılan bazı hizmetleri anlatan Gülsoy, desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bakan Yusuf Tekin'e teşekkür etti.
Osmaniye'de bulunmaktan ve partililerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, partililerle sohbet etti.

Türkiye'nin toplumun referans değerleriyle barışık olmayan, farklı siyasetlerin yapıldığı dönemler yaşadığını hatırlatan Bakan Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bu sürecin tamamen değişmeye başladığını anlattı. Türkiye'nin siyasetin toplumun temel referans değerleriyle örtüşen bir formda yapıldığı bir döneme geçtiğini aktaran Tekin, şunları kaydetti:
"Ak Parti'nin Türk siyasi hayatına kazandırdığı en önemli parametrelerden bir tanesi toplumun temel değerleriyle örtüşük biçimde ve toplumla sürekli hemhal olan, toplumu sürekli dinleyen bir siyaset anlayışı egemen kılındı. Türkiye'de böyle bir iktidar 2002 den itibaren var. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti'nin genel siyaset felsefesi toplumun, yani içinden çıktığımız milletin temel değerleriyle örtüşen onları hayata geçirmeye çalışan ki bunu da 2002 de kurumsallaştırırken muhafazakar demokrasi diye kavramsallaştırmıştık. Yani hem Türkiye'de dünya literatürüne bir kavram olarak bunu eklemiştik."

AK Parti Milletin İstediği Şekilde Siyaset Yaptı
Her an milletle iç içe olduklarını ifade eden Bakan Tekin, şöyle devam etti;
"Biz toplum, millet içinden çıktığımız insanlar bizden nasıl bir siyaset isterse biz onu yapacağız. Referans değerlerimiz bunlar olacak demiştik. İkincisi de sürekli milletin içerisinde olacağız. Sürekli toplumun içerisinde sürekli milleti dinleyeceğiz. Ve sürekli milletin dertlerini çözecek, gündelik problemlerini çözecek işleri hayata geçireceğiz demiştik. Aslında bugün burada milli eğitim bakanı olarak karşınızda bulunmam bu iki ana parametrenin doğrultusunda neler yaptığımızı anlatmak içindir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizler milletin değerleriyle barışık, milletin kendi çocukları için gelecek kuşaklar adına öngördükleri eğitim öğretim ile ilgili yapılması gerekenleri yapmaya, bu konuda neler yaptığımızı sizlere anlatmak için buradayız. Türkiye aslında bu ülkeyi bu coğrafyayı, bu milleti bir arada tutacak bu ülkenin sahip bütün değerleri içselleştirmiş bir kuşak yetiştirmek istiyoruz. Ülkesine, milletine, vatanına bağlı bir kuşak yetiştirmek için kurgulanan bir programı, bir müfredata hayata geçirdik. Bir taraftan bunu anlatmak için burada bir taraftan da vatandaşlarımızın gündelik hayatta karşı karşıya kaldıkları problemlerin yerinde tespit edip bizim bakanlığımızla ilgili olanları biz. Bizim bakanlığımızla ilgili olmayanları ise diğer bakan arkadaşlara ulaştırarak sahayı canlı tutan bir siyaset anlayışım var. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Sayın Cumhurbaşkanımızın bize kazandırdığı bu siyaset anlayışını devam ettirecek bir sürecin içerisinde bu iki parametre, bu iki sebepten dolayı bugün Osmaniye'ye geldik."
şeklinde konuştu.





