Trabzon Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde organize edilen Trabzon Tanıtım Günleri renkli görüntülerle başladı. Etkinliğin açılışında, yöresel kıyafetler giyen çocukların sergilediği horon performansı izleyicilerden büyük alkış aldı. Antalya’nın kalbinde yükselen kemençe sesleri, Karadeniz ruhunu Akdeniz’e taşıdı.
Hamsi İkramı ve Yöresel Lezzetler
Fuar alanında kurulan stantlarda Karadeniz’in meşhur lezzetleri görücüye çıktı. Ziyaretçilere taze hamsi ikramının yapıldığı etkinlikte; mısır ekmeğinden tereyağına, peynir çeşitlerinden fındığa kadar bölgenin birçok eşsiz ürünü tanıtıldı. Tezgahlara yoğun ilgi gösteren Antalyalılar ve gurbetteki Trabzonlular, memleket hasretini bu lezzetlerle giderdi.
"Amacımız Kültürümüzü Tanıtmak"
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Cemil Tonbul, Trabzon'un yerel değerlerini Antalyalılara en iyi şekilde yansıtmayı hedeflediklerini belirtti. Gurbette yaşayan hemşehrilerini bir araya getirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tonbul, kentin doğasını, sanatını ve mutfağını tanıtmak için bu tür organizasyonların köprü görevi gördüğünü vurguladı.
Eğlence 1 Şubat’a Kadar Sürecek
İlginin oldukça yoğun olduğu Trabzon Tanıtım Günleri kapsamında çeşitli konserler ve kültürel etkinlikler de düzenlenmeye devam edecek. Ziyaretçilerin hem alışveriş yapabileceği hem de eğlenebileceği bu özel organizasyon, 1 Şubat tarihine kadar Cam Piramit’te misafirlerini ağırlamaya devam edecek.





