Türkiye’nin en köklü sinema etkinliği olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 62’nci kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Festival kapsamında gösterilecek yerli ve yabancı filmlerin biletleri satışa çıktı. Yoğun talep üzerine, biletlerin önemli bir bölümü Biletix üzerinden kısa sürede tükendi.

AKM Önünde Uzun Kuyruklar Oluştu
Sabahın erken saatlerinden itibaren Antalya Kültür Merkezi (AKM) önünde uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar, gişeden bilet almak için sıraya girdi.
Festival biletleri, öğrencilere 10 TL, tam bilet olarak ise 20 TL fiyatla satışa sunuldu. Uygun fiyatlar ve geniş film seçkisi, her yaştan izleyicinin ilgisini çekti.
“Bilet Alınca Çok Sevindim”
Festivalin ilk biletini alanlardan emekli öğretmen Olcay Sarıkaya, mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi:
“Bilet alınca çok sevindim. Filmleri seyretmek için bütün bir sene boyunca heyecanla bekliyorum.”
Berlin’den festivali izlemek için gelen Işıl Özcan ise, “Bütün filmleri izlemek istiyorum. Onun için buraya geldim. Altın Portakal Film Festivali’nin şehrimizde yapılması bizi çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

“Her Sınıftan ve Yaştan İnsan Burada”
Ankara’da üniversite öğrencisiyken festivalleri yakından takip ettiğini belirten Neslihan Gezici, bilet fiyatlarının uygunluğuna dikkat çekerek,
“Böyle kültürel aktiviteleri çok yakından takip ediyorum. Çok güzel filmler ve çok güzel insanlarla temas ediyoruz. Bu atmosferi tadıyor olmak beni çok mutlu ediyor. Her sınıftan ve yaştan insan burada” dedi.
62. Altın Portakal’da Sinema Tutkusu Yeniden Canlanıyor
Antalya, sinemanın kalbinin attığı günlere hazırlanıyor. Yerli ve yabancı yapımların yarışacağı festivalde, gösterimler büyük salonlarda ve açık hava sinemalarında gerçekleştirilecek.
Kentte festival coşkusu artarken, sinemaseverler bu yıl da “Altın Portakal büyüsünü” doyasıya yaşamaya hazırlanıyor.




