Hasat olgunluğuna ulaşan silajlık mısır, zorlu şartlarda hasat ediliyor Hasat olgunluğuna ulaşan silajlık mısır, zorlu şartlarda hasat ediliyor

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı, MKYK Üyesi ve 27. Dönem Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, çiftçilerin ekonominin sac ayağı olduğunu belirtti
Kaya, çiftçiler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 21 yılda hem toprağa hem de toprağı işleyen çiftçiye hak ettiği önemi vermeye gayret ettiklerini aktardı.
Tarım sektörüne, üretimin gelişmesi için reel rakamlarla 1 trilyon 364 milyar lira destek sağlandığını anımsatan Kaya, şunları kaydetti:
“Türk tarımının çehresini ve kaderini değiştirebilmek, daha rekabetçi ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak, sorunlara kalıcı, pratik ve modern çözümler bulabilmek için gerçekten yoğun mesai harcadık. Ülkemizin tarımsal potansiyelini gün yüzüne çıkarmak için kırsal kalkınma alanında ciddi destek ve hibeler sağladık. 2024 yılında şu ana kadar 45 milyar lira ödeme yaptık. Yıl sonuna kadar bu rakam 91,5 milyar liraya çıkacak. Üreticilerimizin yoğun emeği ve yürüttüğümüz etkin politikalar sayesinde tarım-orman sektörümüz son 21 yılın 16’sında büyüme kaydetti.”
Kaya, sulanan arazi miktarının 48 milyon dekardan 71 milyon dekara çıkarıldığını vurguladı.
TARSİM ile üreticinin alın terinin doğal afetlere karşı korunduğunu anlatan Kaya, “TARSİM ile sigorta poliçe bedellerini %67’ye varan oranlarda biz karşılıyoruz. Tarımsal gayrisafi yurt içi hasıla bakımından Avrupa’da lideriz, dünyada ilk 10 içerisindeyiz. Sebze üretiminde dünyada 4’üncü, meyve üretiminde ise 5’inciyiz. 2023 yılında 212 ülke ve bölgeye 2 bin 200 çeşit tarımsal ürün ihraç ettik. Bugün 117 ülkeye tohum ihracatı gerçekleştiriyoruz.
Tarımsal veriler, ülkemizin son 21 yılda nereden nereye geldiğini çok net ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Ümit KAHRIMAN