Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, talihsiz bir kaza sonucu başını sobanın havalandırma kapağına sıkıştıran bir kedi, vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı.
Olay, Reşatbey Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir binanın girişinde meydana geldi. Binanın girişindeki sobanın havalandırma kapağına bir kedinin başının sıkıştığını gören vatandaşlar, durumu fark eder etmez vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İhbarın hemen ardından olay yerine hızla Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi.
Kediyi bulunduğu zor durumdan kurtarmak için harekete geçen ekipler, özel ekipman kullanarak sobanın sıkışmaya neden olan bir kısmını dikkatlice kesti. Titiz bir çalışmanın ardından kedi, sıkıştığı dar yerden sağ salim çıkarıldı.
Kurtarılan kedinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, itfaiye ekiplerinin bu duyarlı ve başarılı operasyonu, çevredeki vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.




