OSMANİYE'DE ERKEN YAŞTA EVLİLİKLE MÜCADELE KONUŞULDU OSMANİYE'DE ERKEN YAŞTA EVLİLİKLE MÜCADELE KONUŞULDU

Osmaniye’de 76 yıldır aynı yastığa başkoyan 7 çocuk sahibi çift, yeni evleneceklere tavsiyelerde bulundu.
Kent Merkezinde Akyar Köyünde yaşayan Mehmet (92) ve Zehra Ünal, uzun evliliklerini iyi geçinmek, karşılıklı sevgi ve saygının ayakta tuttuğunu belirtiyor.
Hayatın bütün zorluklarını göğüsleyen ve mutlulukları paylaşan çift, yıllara meydan okuyarak bugünlere kadar aynı yastığa baş koymanın gururunu yaşıyor.
Ünal çifti, yeni evleneceklere huzurlu bir ortamı temin etmeleri tavsiyesinde bulunuyor.
Önceleri hayvancılıkla geçimini sağladığını, göz tansiyonu sebebiyle 15 yıl önce görme engelli duruma düşmesinin ardından işleri oğluna devrettiğini söyledi.
Uzun yaşamını, orman havasına borçlu olduğunu ifade eden Ünal, “Dağlarda temiz hava alarak sıhhatli olduk. Dağ yamaçlarından uzaklaşınca hayvancılıkla uğraşamaz olduk. Ardından arıcılıkla uğraşmaya başladık, bal üretip sattık. Ben arıcılığa başladığımda balın kilosu 3,5 liraydı” dedi.

Whatsapp Görsel 2024 05 20 Saat 23.23.34 8Fc5Ecb4Ünal, eşiyle akraba olduklarını, görücü usulü evlendiklerini anlattı.
Mutlu olduklarını dile getiren Ünal, “Hayvancılık yaptığımızda küçükbaş hayvanlarımız eşimin evlerinin yanından geçiyordu. Bu sırada ben eşime sevdalandım. Dayımın kızıydı. Babamız istedi verdiler. Yeni evlenen çiftlerin birbirini severek sayarak yaşamalarını diliyorum. Bizim gibi 76 sene birlikte yaşamalarını diliyorum” diye konuştu.
Eşi ile aynı yaşta olan Zehra Ünal da evlilik yıllarının iyi geçtiğini, 7 çocuk sahibi olduklarını anlattı.
Ünal, yeni evlenecek çiftlerin birbirleriyle iyi geçinmelerini ve günlerinin iyi geçmesini diledi.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN