Antalya’da 22 Ocak’tan itibaren etkili olan sağanak yağış, fırtına ve hortum felaketinin ardından yaralar hızla sarılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir; Demre, Finike ve Kumluca ilçelerini ziyaret ederek afetzede çiftçilerle bir araya geldi. Seraları yerinde inceleyen Özdemir, üreticilerin taleplerini dinleyerek Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanlarıyla çiftçinin yanında olduğunu vurguladı.

Çiftçiye Dev Naylon Desteği
Afetin hemen ardından harekete geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi, teknik ekiplerin tespitleri doğrultusunda acil yardım paketlerini devreye soktu. Başkan Vekili Özdemir, şu ana kadar batı ilçelerinde toplam 121 üreticiye 212 bin 400 metrekare sera naylonu teslim edildiğini açıkladı. Özdemir,
"Şehrimizi etkileyen bu yoğun afet bizi derinden üzdü. İlk günden itibaren tüm gücümüzle reaksiyon alarak çiftçimizin yaralarını sarmaya başladık" ifadelerini kullandı.

Ekipler 7/24 Görev Başında
Afet anından itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin 1400 personel ve çok sayıda araçla sahada olduğunu belirten Özdemir, sadece maddi değil manevi destek de sağladıklarını söyledi. Sosyolog ve psikologların da dahil olduğu saha ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü ifade eden Özdemir, üreticilerin kısa sürede toparlanmaya başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Allah bir daha böyle afetler yaşatmasın" dedi.

Kaş’ta Dağıtımlar Tamamlandı
Desteğin bir diğer adresi olan Kaş ilçesinde de Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri yoğun bir mesai harcadı. Kaş Ova Mahallesi’nde gerçekleştirilen dağıtım kapsamında, serası fırtınadan zarar gören 32 üreticiye toplam 29 bin 500 metrekare sera naylonu ulaştırıldı. Yapılan bu yardım sayesinde, hasar gören seraların yeniden üretime kazandırılması ve ürün kaybının önüne geçilmesi hedefleniyor.




