Yüz ifadesi için en önemli olan yerlerden birisi de kaşlarımızdır. Kaş güzelliği için şuanda fazla popüler olan microblading tekniği için talep oldukça çoktur.

Merhaba güzel okurlarım. Yeni haftaya dinlenmiş ve pozitif başlamanızı diliyorum. Bugünkü yazımda sizlere Microblading ( Kıl tekniğinden) bahsedeceğim.

Yüz ifadesi için en önemli olan yerlerden birisi de kaşlarımızdır. Kaş güzelliği için şuanda fazla popüler olan microblading tekniği için talep oldukça çoktur. Amaç kaşlarımızın daha gür , kalın ve orantılı gözükmesidir. Altın oran dediğimiz olayda yüz şekline uygun çizim yapılması en önemli husustur.

Kalıcılık konusunda 1yıl ile 2 yıl arasında sürer. Tabiki işlem yaptıracağımız yerdeki kullanılan malzemeler çok önemli.

İşlemde acı oluyormu diye merak ediyorsanız kendimde bu işlemi yaptıran birisi olarak işlem öncesinde bölgeye anestezi etkili krem sürülüyor. Yaklaşık yarım saat bekledikten sonra işlem yapılıyor. Ağrı çok fazla hissedilmiyor. Mesela ben hiç acı hissetmedim. Kalıcı makyaj dalı olan bu işlemin kalıcılığı uzundur.

İşlem sonrasında 1 gün boyunca o bölgeye su değmemelidir. Bu süreyi 3 gün olarak belirleyen merkezlerde var ben 1gün değdirmemistim. Sauna ve buhar banyosu yapılmamalıdır. 4 ile 5 gün boyunca bölgeye mutlaka vazelin uygulanmalıdır. 3-4 hafta sonra işlem tam oturur.

Cilt hastalığı, kanser tedavisi görmüş ve görüyor olan kişilere, KAN hastalığı olanlara, hamileler ve emziren annelere bu işlem uygulanmaz. Seans olarak iki seans uygulanmalıdır. İlk seansta ana uygulama yapılır. Kaşlara isletilen sekil ve dolgunluk verilir. İkinci seansta ise renk yoğunluğu arttırılır. Küçük düzeltmeler var ise onlar uygulanır.

Bitkisel ürün kullanılan yerleri tercih edip kullanılmasına dikkat etmeliyiz. Bitkisel olduğu için Kaş dökmez. İlk seansta oluşan koyuluk gün geçtikçe azalacaktır. İşlemde kullanılan boyaları mutlaka sorun . Lisanslı ve bitkisel olmalıdır.

Bu işlem abdeste engel değildir.
Kaş yapısı seyrek ve az yoğun olan kadınların tercih edebileceği güzel bir işlemdir.

Kişinin cilt tipine bağlı olarak tek bir seans yeterli de olabilir.
İşlem sonrası ağrı, kanama, yanma olmaz.

Bugünlük bu kadar. Yeni bir haftaya huzurlu, pozitif ve enerji dolu başlamanız dileğiyle sağlıcakla kalın.