Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ziya Demez, engelli bireylerin yaşam mücadelesine dikkat çeken önemli bir açıklama yaptı.

Demez, yıllardır uygulanan 2022 sayılı yasa kapsamındaki engelli aylıklarının ve evde bakım ücretlerinin, bugünkü ekonomik koşullar karşısında yetersiz kaldığını vurguladı.

Güncel Rakamlar Endişe Verici

Başkan Demez açıklamasında, “Engelli aylığı: %70 ve üzeri engelliler için yaklaşık 6.271 TL, evde bakım aylığı ise yaklaşık 11.702 TL'dir” diyerek mevcut ödemelerin, özellikle görme engelliler gibi çalışarak ek gelir elde etmesi zor olan bireyler için sürdürülebilir bir hayat sunmadığını ifade etti.

Beyaz Baston Gorme Engelliler Haftasi 1 6755E7288D15F

Temel İhtiyaçlar Karşılanamıyor

Demez, barınma, beslenme, tedavi, ulaşım, teknoloji ve özel bakım gibi temel ihtiyaçların bu ödemelerle karşılanamadığını belirtti. Bu durumun, engelli bireylerin insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesini engellediğini söyledi.

Yetkililere Net Mesaj: Sessiz Kalmayacağız

Dernek başkanı, kamuoyuna yaptığı çağrıda, “Bu destekler asgari ücret seviyesine yükseltilmeli, engelli bireylerin yaşam kalitesi iyileştirilmelidir” ifadelerine yer verdi. Demez ayrıca, bu konunun takipçisi olacaklarını ve sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Muhabir: Ümit KAHRIMAN