Bursa

İnegöl’de Kurtuluş Coşkusu: 103 Yıllık Şanlı Zafer Kutlandı

İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yılı sebebiyle, Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Başkan Alper Taban yaptığı konuşmada, "6 Eylül yalnızca kurtuluş değil, yeniden diriliştir" diyerek şanlı zaferi andı.

Abone Ol

İnegöl, düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. "Zaferden Kurtuluşa" sloganıyla hafta boyu süren etkinlikler, 6 Eylül sabahı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle zirveye ulaştı. Törene, ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Saat 09.30'da başlayan törende, anıta çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"6 Eylül Yalnızca Kurtuluş Değil, Yeniden Diriliştir"
Törende konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 6 Eylül'ün İnegöl için sıradan bir gün olmadığını vurguladı. "Bugün, tarihimizin altın sayfalarından birini daha gururla çeviriyoruz" diyen Taban, İnegöl'ün işgal döneminde yaşadığı zulüm ve yıkımı anlattı. Başkan, Hüsnü Güven, Edebeyli İzzet ve Küçük Kamil gibi kahramanların direnişiyle bu toprakların yeniden vatan kılındığını belirterek, "Bugün bu şehirde özgürce yaşıyorsak, 103 yıl önce toprağa düşen aziz şehitlerimizin sayesinde yaşıyoruz" dedi.

Başkan Taban, 6 Eylül sabahı ordunun şehre girmesiyle yaşanan sevinci ve aynı anda düşmanın çıkardığı yangınlarla yaşanan acıyı hatırlattı. Bu yüzden 6 Eylül'ün sadece bir kurtuluş değil, aynı zamanda "yeniden diriliş günü" olduğunu ifade etti.

Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Taban, "En büyük gücümüz birlikteliğimizdir" diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andı.

Törenin ardından protokol üyeleri Garnizon Şehitliği'ni ziyaret ederek dualar etti ve şehit mezarlarına karanfiller bıraktı. Kutlamalar, Gaziler Derneği ziyaretiyle sona erdi.