Isparta

Hayallerle Kurulan Eğirdir 1923 Voleybol Takımı 2. Lig’de

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde Egemen Uysal’ın hayaliyle kurulan voleybol takımı, fedakâr sporcularıyla ikinci yılında Türkiye Erkekler Voleybol 2. Ligi’ne yükseldi.

Abone Ol

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde antrenör Egemen Uysal’ın çocukluk hayaliyle kurduğu Eğirdir 1923 Spor Kulübü voleybol takımı, kısa sürede büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Erkekler Voleybol 2. Ligi’ne yükseldi.

Küçük Bütçeyle Büyük Başarı
Başantrenör Egemen Uysal, iki yıl önce yalnızca 64 bin lira bütçeyle kurdukları takımı anlatırken, “İyi bir takım kurduk. İkinci yılımızda 2. Lig’e çıkma başarısı gösterdik. Kuru fasulye ve pilav yeseler de, en kötü otelde kalsalar da çıktılar ve oynadılar. Maçlarını kazandılar ve bu başarıyı hak ettiler” dedi.

Takımı kurarken, farklı kulüplerde oynayıp ya başarılı olamayan ya sporu bırakmış gençleri tekrar spora kazandırdıklarını ifade eden Uysal, fedakâr sporcularıyla 2. Lig’de de başarılı olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Sporcuların Fedakârlığı Öne Çıkıyor
Takım kaptanı Sefa Özkan, kulübün temel amacının Isparta’da voleybol oynayamayan sporcuları bir araya getirmek olduğunu belirterek, “İlk senemizde şansızlık yaşadık. İkinci senemizde 2. Lig’e yükselebildik. Kolay bir süreç değildi. Kulüp başantrenörümüz Egemen
Uysal, maddi ve manevi destekleri bularak bizleri buralara getirdi” dedi.

Başantrenör Uysal, maddi ve manevi destek veren sporcu aileleri, sponsorlara ve kulüp antrenörlerine teşekkür ederek, Isparta’da voleybolun geleceği adına güzel gelişmeler yaşanacağına inandığını kaydetti.

Eğirdir 1923 Spor Kulübü, kısa sürede elde ettiği bu başarıyla ilçede sporun gelişimine önemli katkı sağlamış oldu.