Osmaniye’nin Kadirli ilçe Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, “Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar” programına katılarak ilçeyi tanıttı.
Belediyenin organizasyonunda Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen programa ilçe halkın yoğun ilgi gösterdi.
Yaşar Kemal ile Karacaoğlan’ın anıları ve türkülerinden söz edilen Halk TV’deki programda, Kadirli’nin bereketli topraklarında yetişen turp, yer fıstığı, pamuk ve yöresel lezzetlerden tarhana, tırşik, şalgam, sucuk ekmek ile el sanatları da tanıtıldı.
Aşık Feymani’nin de konuk olduğu programda bazı türkülere, Başkan Olcar da eşlik etti.
Program yapımcısı ve sunucusu Serhan Asker, canlı yayında Kent Müzesi’nin tanıttıktan sonra Başkan Olcar ile güvercin bıraktı.
Kadirlili Kadınlar Kooperatifi üyeleri tarafından hazırlanan stantları gezerek destek veren Serhan Asker, 3 saat süren ve dolu dolu geçen programda vatandaşların yoğun sevgi gösterisi ile karşılaştı.
Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar, program yapımcısı ve sunucusu Serhan Asker’e Kadirlimizin dünyaca ünlü Karatepe Kilimi ile çiçek hediye ederek, “Bu anlamlı yayında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Bizleri ekranları başında yalnız bırakmayan tüm izleyicilerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kadirli’mizin sesi olmaya devam edeceğiz.” dedi.
Program yapımcısı Serhan Asker, Kadirli’yi çok sevdiğini belirterek, daha önce Osmaniye’nin Hemite Köyündeki Yaşar Kemal Kültür evi önünde, Düziçi ilçesinde program yaptığını ve Yaşar Kemal’in hayatının geçtiği Kadirli’de program yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar ve Kadirli halkında da teşekkür eden Asker, ilerleyen zamanlarda tekrar Kadirli’ye gelerek tanıtımına katkılar bulunmak istediğini kaydetti.